Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Ieziež gaļu ar 100 gramiem viršu medus, pievieno sāli, piparus un liek sautējamā traukā, pievieno sagrieztus burkānus, sagrieztus sīpolus, ūdeni, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 6 stundām. Noņem foliju, gaļu glazē ar atlikušo buljonu un liek cepties vēl uz 15 minūtēm.
Nolej atlikušo buljonu pannā pievieno alu, vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi.
Novāra sālsūdenī cūku pupu pākstīs, līdz tās ir mīkstas un izloba. Pannā izkausē 100 gramus sviesta, liek cepties sasmalcinātu ķiploka daiviņu, tad pievieno pupas un apcep pāris minūtes. Pannas saturu sablendē un iztrin caur sietu.
Sarkanos sīpolus sagriež šķēlēs, liek karstā panā, pievieno sāli, piparus, eļļu un cep, līdz sīpoli ir viegli brūni. Tad pievieno smaržīgos piparus, 100 gramus viršu medus, ābolu etiķi un maisot sautē, līdz sīpolu masa sabiezē kā zapte. Masu liek ledusskapī atdzist.
Puravus pārgriež uz pusēm, sadala piecus centimetrus garos gabalos un liek tos sautēties nelielā katliņā, pievienojot baltvīnu, ķiploka daiviņu, 50 gramus sviesta, sāli un piparus. Produktus sautē aptuveni 20 minūtes, līdz puravi ir caurspīdīgi un vīns gandrīz iztvaikojis.
Citā pannā apcep sakapātu cūkas pavēderi, līdz tā ir brūna, pievieno to puraviem un samaisa.
Ēdienu pasniedz, vispirms uz šķīvja izkārtojot cūku pupu biezeni, virsū liek puravus, tad sautēto gaļu un nedaudz sīpolu zapti.
Projekts sadarbībā ar: