Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms kafijas dzirnaviņās smalki samaļ gaļas marinādes sausās sastāvdaļas: kaltētos tomātus, baziliku, rozmarīnu, malnos piaprus un sāli.
Pēc tam attīra gaļu no sudrabotās plēves, ja tāda ir, un sagriež gabaliņos (apmēram kā gulašam), liek bļodiņā. Gaļu apkaisa ar samaltām garšvielām, samaisa, lai garšvielas vienmērīgi apņem gaļu, tad uzlej balzamiko etiķi un olīveļļu, vēlreiz visu labi samaisa.
Nosedz gaļu ar pārtikas plēvi un ļauj marinēties vismaz 2 stundas. Visefektīgākā gaļa būs, ja tā marinēsies visu nakti.
Sakarsē katlu, kurā sutinās gaļu, ar olīveļļu un apbrūnina gaļas gabaliņus no visām pusēm. Bļodā, kurā marinējās gaļa, ielej ūdeni, izskalojot to, un šo aromatizēto ūdeni vēlāk izmantos piecepumu "atmazgāšanai".
Kamēr gaļa apbrūnē, ripās sagriež sīpolus, burkānus. Kad gaļa apbrūnējusi, to izņem, noliek malā.
Katlā liek sīpolus, burkānus un šampinjonus, uz nelielas uguns apcep. Beigās pievieno ūdeni ar marinādi, atmazgājot gardos piecepumus.
Liek atpakaļ gaļu, pievieno buljonu, strauji uzvāra, noregulē nelielu uguni un sutina līdz vaigi mīksti, apmēram 2 stundas. Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.