Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē uz 160oC.
Bļodā iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un muskovado cukuru. Pievieno cukura sīrupu.
Citā traukā sakuļ olas, eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Šķidro masu ielej miltu masā, un visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa, līdz iegūta vienmērīgas tekstūras mīkla.
Mīklu lej kūku formās, vienlīdzīgi masu sadalot starp abām, un liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm. Cep 30-40 minūtes, līdz biskvīti pacēlušies un to virsma kļuvusi stingra.
Gatavos biskvītus ņem laukā no cepeškrāsns, atļauj atdzist formās piecas minūtes, bet pēc tam rūpīgi izņem no formām un atdzesē pavisam.
Gatavo kūkas pildījumu: kakao sajauc ar trim ēdamkarotēm verdoša ūdens, lai veidotos bieza kakao masa. Bļodā liek mīksto sviestu, pūdercukuru, pievieno dažus pilienus vaniļas ekstrakta un kakao. Sviesta un pūdercukura masu sakuļ, līdz masa ir viendabīga.
Ņem vienu no biskvītiem, apziež tās virsmu ar sviesta pildījumu (2/3 no visas), un liek pa virsu otru biskvītu. Kūkas daļas izlīdzina tā, lai tās būtu vienmērīgi viena otrai virsū. ja malas dažviet ir nelīdzenas, tās apgriež ar nazi.
Atlikušo sviesta glazūru uzziež uz kūkas virsas un sāniem.
Ņem zaļo cukura mastiku un izrullē (virsmu apkaisa ar pūdercukuru, lai nekas neliptu) masu tik plaši, lai tā nosegtu tortes virsmu un sānus. Kad tas izdarīts, mastiku liek virsū kūkai un ar rokām rūpīgi piespiež, lai mastika kārtīgi aptvertu gan virsmu, gan sānus. Cukura mastiku vari pagatavot pats pēc šīs receptes.
Lieko mastiku nogriež ar nazi, bet ar rokām cukura virskārtu nogludina. Lai mastika turētos pie kūkas pamatnes, to var apsiet ar platu auduma lentu.
Ņem krāsainos cukura mastikas gabaliņus, izrullē plānus un izgriež zvaigznīšu rotājumus ar formiņām pēc patikas.
Zvaigznītes dekorēšanai pielipina kūkai ar pavisam nedaudz ūdens, kas uzsmērēts uz mastikas aizmugurītēm.
Lai labi garšo!