Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uzvāra vienu litru ūdens, kurā pēc tam ber kārtīgi noskalotus "chana dahl" zirņus, saspiestas ķiploku daiviņas, sarīvētu ingveru, kurkumu un lauru lapas.
Zirņiem ļauj vārīties, un ik pa laikam nosmeļ no virspuses putas. Katliņam virsū liek vāku un vāra 45–60 minūtes, ik pa laikam zirņus apmaisot.
Pēc tam gatavo "tarka" ēdiena daļu: pannā uzkarsē gī sviestu vai eļļu, bet pēc tam pievieno kuminu un dažas sekundes apgrauzdē.
Pannā pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un čili pārslas. Sastāvdaļas apcep 10–15 minūtes, līdz sīpoli apbrūnējuši un kļuvuši mīksti. Pannu ņem nost no plīts.
Pievēršas zirņu putrai – ja tā vēl ir šķidra, ņem nost katliņa vāku un pagriež intensīvāku plīts liesmu, lai liekais šķidrums iztvaikotu.
Tiklīdz "dhal" ir mīksts un teju maigā, vienmērīgā masā, putrai pievieno nedaudz sāls.
Pasniedz liekot "dhal" bļodiņās, un pa virsu liekot "tarka" – kumīnā apceptos sīpolus.
Labu apetīti!