Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 130ºC. Čuguna katlu vai citu cepeškrāsnij piemērotu katlu liek uz plīts virsmas un uz vidējas uguns sakarsē karstu, nedaudz tajā ielejot eļļu.
Tikmēr gaļas gabalu bagātīgi iesmērē ar sāli un pipariem (šo darbu var izdarīt jau iepriekšējā vakarā un gaļu atstāt ledusskapī sālīties visu nakti). Gaļu no visām pusēm apbrūnina karstajā katlā. Ja gaļa sālījusies visu nakti, to pirms apcepšanas virtuves papīra dvielī apslauka sausu.
Kamēr gaļa apbrūninās, selerijas saknei apgriež mizas un sagriež palielos gabalos (apmēram 5 cm). Sīpolus nomizo un sagriež četrās daļās. Izņem gaļu no katla, karstajās taukvielās liek sagrieztos dārzeņus un apmaisot cep apmēram 5 minūtes.
Tikmēr bļodiņā samaisa "Asiņainās Mērijas" mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Mērci lej pāri apceptajiem dārzeņiem. Katlā liek atpakaļ arī gaļu. Sasien ar virtuves aukliņu garšaugu slotiņu (timiānu ar rozmarīnu), lai vēlāk to būtu vieglāk izņemt no katla. Garšaugu slotiņu un lauru lapas liek katlā.
Visu strauji uzvāra, noņem no uguns. Uzliek katlam vāku vai foliju salocītu vairākās kārtās un liek cepeškrāsnī. Gaļu sutina 5 - 6 stundas, līdz tā sadalās pa šķiedrām. Tikmēr nomizo kartupeļus, noglabā bļodā ar ūdeni. Sagriež gabaliņos kāpostu.
Apmēram 45 minūtes, pirms gaļa solās būt gatava, katlā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kāpostus. Nosedz ar vāku un turpina sutināt, līdz kartupeļi un kāposti gatavi. Ja nepieciešams, mērcei nedaudz pievieno verdošu ūdeni.
Pasniedzot gaļu ar dakšu saplēš šķiedrās.