Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liellopa gaļu sagriež nelielu kumosu gabaliņos.
Nomizo un palielos gabalos sagriež kartupeļus, burkānus un pastinakus. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus.
Pagatavo kafiju.
Sautējuma katlā sakarsē eļļu, tajā pa daļām apcep gaļu no visām pusēm, noglabājot apcepto gaļu bļodā.
Kamēr cepas gaļa, bļodā samaisa kopā sinepes ar miltiem, pievieno buljonu, kafiju, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pēc gaļas cepšanas mērci lej sautējuma katlā, uzvāra, noskrāpējot gaļas piecepumus.
Pēc tam ieliek katlā atpakaļ gaļu, sīpolus, ķiplokus, timiāna zariņus un lauru lapu. Strauji uzvāra, noregulē mazu, jo mazu liesmiņu un sutina gaļu apmēram 2 stundas, gandrīz gatavu.
Katlā liek burkānus un pastinakus, turpina sutināt apmēram pusstundu. Pēdējos pievieno kartupeļus un sutina, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz.
Padoms: lai gaļa izsutinātos mīksta ātrāk, pa nakti to iesāli. Tikai šādā gadījumā sāli, ja vispār tas būs vajadzīgs, ēdienam pievieno pašās beigās.