Sastāvdaļas
Pagatavošana
Notīra un gabaliņos sadala ķirbi, burkānu un selerijas kātus. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Samaļ dzirnaviņās ķimenes.
Katliņā, kurā vārīs zupu, sakarsē olīveļļu. Ieber sīpolus un sutina, līdz tie caurspīdīgi, pēc tam pievieno burkānus, selerijas un ķiplokus. Maisot apcep dārzeņus apmēram 12-15 minūtes.
Dārzeņiem pievieno ķirbjus, maltās ķimenes, čili pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Turpina karsēt, līdz ķirbis kļūst viegli mīksts.
Aplej dārzeņus ar buljonu, ieber lēcas un strauji uzvāra, nogriež mazāku karstumu un turpina zupu lēni vārīt apmēram 20 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas un jūk laukā.
Zupu sablendē ar blenderi, pagaršo sāls un piparu balansu, ja nepieciešams, papildina kādu no garšvielām.
Pasniedz. Katru porciju grezno ar dažām ķirbju sēkliņām vai zaļumiem.