45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
3 kartupeļi1 burkāns1 sīpols1 ĒKsviests1 glāzemiežu putraimi1 glāzepiens pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 lbuljons (vai ūdens)
Pagatavošana
1
Pirms sāk gatavot dārzeņus, noskalo un iemērc miežu putraimus. Pēc tam notīra un sagriež gabaliņos kartupeļus un burkānus, smalki sagriež sīpolu.
2
Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz caurspīdīgi. Pēc tam pievieno burkānus.
3
Kad burkāni viegli zeltaini, pievieno kartupeļus. Sautē apmēram 3-5 minūtes.
4
Pāri lej buljonu vai ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
5
Tikmēr sasilda pienu. Saknēm pievieno miežu putraimus un siltu pienu.
6
Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasBuljonsBurkāniKartupeļiMelnie pipariPiensSviestsSīpoliGavēņa laika ēdieniMiežu putraimiLatviešu nacionālā virtuvesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit