bukstiņputra mieži
Foto: Publicitātes attēli
Garda tradicionālā miežu biezputra, kuru šoreiz papildina arī burkānu gabaliņi. Recepti piedāvā Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 kartupeļi1 burkāns1 sīpols1 ĒKsviests1 glāzemiežu putraimi1 glāzepiens pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 lbuljons (vai ūdens)

Pagatavošana

1

Pirms sāk gatavot dārzeņus, noskalo un iemērc miežu putraimus. Pēc tam notīra un sagriež gabaliņos kartupeļus un burkānus, smalki sagriež sīpolu.

2

Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz caurspīdīgi. Pēc tam pievieno burkānus.

3

Kad burkāni viegli zeltaini, pievieno kartupeļus. Sautē apmēram 3-5 minūtes.

4

Pāri lej buljonu vai ūdeni tik daudz, lai saknes būtu nosegtas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

5

Tikmēr sasilda pienu. Saknēm pievieno miežu putraimus un siltu pienu.

6

Vāra, līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!