Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sarīvē bietes un liec tās cepties pannā, kas sakarsēta ar taukvielām. Pievieno balzamiko etiķi, cukuru un garšvielas. Ik pa brīdim apmaisi, lai bietes nedaudz karamelizējas. Atstāj malā.
Smalki sagriez sīpolu un apcep uz pannas, kur izkausēta ēdamkarote sviesta. Uz lēnas uguns cep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Tad pievieno rīsus un maisot gatavo, līdz tie kļuvuši nedaudz caurspīdīgi un jūtams rīsu aromāts.
Pannas saturam pārlej pāri baltvīnu, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos.
Kad šķidrums uzsūcies, pielej kausu buljona, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos. Turpini ik pa brīdim pieliet kausu buljona, apmaisīt un ļaut rīsiem nogatavoties tā, lai tie nav pilnīgi mīksti, bet vidū viegli kraukšķīgi. Svarīgi rīsus ik pēc brīža apmaisīt un uzmanīt, lai tie nepiedeg. Pievieno sāli pēc garšas.
Īsi pirms beigām pievieno risoto pusi no karamelizētajām bietēm, pusi saplucinātu zilo sieru un krēmsieru. Nogriez uguni, viegli iemaisi sastāvdaļas risoto un ļauj tam zem vāka dažas minūtes ievilkties.
Pasniedz pa virsu izkārtojot atlikušās bietes, sieru un svaigus zaļumus.