Foto: Publicitātes attēls
Gards turku zirņu smēriņš jeb humuss ar tomātiem, čili un baziliku. Baudi humusu ar kraukšķīgām sāļajām vafelēm, grauzdiņiem, dārzeņu gabaliņiem vai citām uzkodām. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".
20Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gkonservēti turku zirņi2 ĒKsezama sēklas5 saulē kaltēti tomāti eļļā5 ķirštomāti citrons2 ĒKsakapāti pētersīļi3 ĒKsakapāts baziliks neliels gabaliņš čili50 mlolīveļļa1 ķiploka daiviņa šķipsnamalts kumins1 TKmedus PASNIEGŠANAI:20 sāļās vafeles, piemēram, "Selga" ar tomātu un bazilika garšu

Pagatavošana

1

Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas, līdz tās viegli zeltainas.

2

Sablendē viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.

3

Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot pusi no bundžiņā esošā šķidruma.

4

Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumina.

5

Visu sablendē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.

6

Liek nelielā trauciņā, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama.

Padoms: ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumins, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!