risoto rīsi pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārša risoto recepte, kas neprasīs ne daudz produktu resursu, ne pūles pagatavošanā. Atliek vien sagatavot visu nepieciešamo – tomātus, buljonu, rīsus un citas sastāvdaļas – un ļauties ēst gatavošanai.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
30 mlolīveļļa1 sīpols350 garborio rīsi300 gķirštomāti saujabaziliks60 mlsauss baltvīns750 mldārzeņu buljons

Pagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un aptuveni 2-3 minūtes apcep tajā sakapātu sīpolu aptuveni, līdz tas ir mīksts.

2

Pēc tam pannā iemaisa rīsus un nedaudz apcep. Pārlej ar baltvīnu un karstu buljonu, kārtīgi samaisot.

3

Šķidrumam pannā ļauj sākt burbuļot, tad uzliek pannai vāku un vāra rīsus 5 minūtes.

4

Tikmēr sagriež tomātus un sakapā bazilika lapiņas. Kad laiks pagājis, risoto pievieno tomātus un baziliku. Risoto gatavo vēl 5-7 minūtes, regulāri maisot, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!