25Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
30 mlolīveļļa1 sīpols350 garborio rīsi300 gķirštomāti saujabaziliks60 mlsauss baltvīns750 mldārzeņu buljons
Pagatavošana
1
Dziļā pannā uzkarsē eļļu un aptuveni 2-3 minūtes apcep tajā sakapātu sīpolu aptuveni, līdz tas ir mīksts.
2
Pēc tam pannā iemaisa rīsus un nedaudz apcep. Pārlej ar baltvīnu un karstu buljonu, kārtīgi samaisot.
3
Šķidrumam pannā ļauj sākt burbuļot, tad uzliek pannai vāku un vāra rīsus 5 minūtes.
4
Tikmēr sagriež tomātus un sakapā bazilika lapiņas. Kad laiks pagājis, risoto pievieno tomātus un baziliku. Risoto gatavo vēl 5-7 minūtes, regulāri maisot, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.
Lai labi garšo!
Ēdieni vegāniemVakariņu idejasCepšanaRīsu ēdieniSīpoliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsBaltvīnsArborio rīsi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit