Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistu pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tā ir gandrīz gatava. Iegūto buljonu nokāš un šķidrumu pārlej citā traukā atdzesēšanai.
Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos un apcep sviestā, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Cepšanas laikā var pievienot nedaudz vistas buljonu.
Novārīto vistu sagriež gabaliņos un pievieno sīpoliem. Cep uz lēnas uguns 3–5 minūtes.
Valriekstus samaļ gaļas mašīnā, vēlams vairākkārt (2–3 reizes), lai būtu smalkāks malums.
Sasmalcina ķiplokus un pievieno valriekstiem kopā ar sāli un pipariem. Masai pievieno buljonu nelielos daudzumos. Maisa, līdz ir izveidojusies viendabīga mērce. Izveidoto mērci pārlej vistai, trauku novieto uz plīts, vidējas uguns, lai vārītu.
Tiklīdz mērce ir izvārījusies, noņem no uguns. Atdzesē un tur ledusskapī 8–12 stundas.
Pirms sacivi pasniegšanas to var apkaisīt ar granātābola sēklām un koriandru.
Lai labi garšo!