Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izspiež citrona sulu, izspiesto citronu sagruiež šķēlēs.
Teļa gaļas šķēles ar āmuriņu izauza ļoti plānas. Apviļā tās miltos no abām pusēm un nopurina liekos miltus.
Pusi sviesta izkausē liela izmēra pannā. Apcep gaļu aptuveni 2 minūtes no katras puses. Gaļu noņem no pannas, liek uz siltas paplātes vai šķīvja.
Palielina liesmu, lej pannā vīnu un tvaicē 4–5 minūtes. Tad pievieno krējumu, sāli, piparus, atlikušo sviestu, samazina liesmu un maisa, līdz iztvaiko liekais šķidrums un mērce sāk sabiezēt.
Tad pievieno un iemaisa citrona sulu, liek gaļu atpakaļ mērcē, virs tās izkārto citrona šķēles un, gaļu ik pa laikam aplejot ar mērci, sutina uz lēnas uguns 3–4 minūtes.
Pievieno kaperus, kapātus pētersīļus un pasniedz, iepriekš izņemot citronus.
Padoms: ja izmanto sālīta citrona šķēles, tad tās pasniedz kā piedevu.
Ja nepieciešams, mērces iebiezināšanai var pievienot vēl sviestu.
Pasniedz ar pastu vai sparģeļiem un Holandes mērci.
Lai labi garšo!