gaļas ēdiens piccata kaperi citroni itāliešu virtuve
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojamās un gardās teļa gaļas šķēles aromātiskā citronu–kaperu mērcē ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kas ir tik gardas un ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.teļa gaļas šķēles milti apviļāšanai6 ĒKsviests120 mlsausais baltvīns60 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari viena citrona sula pēc garšaskaperi saujapētersīļi

Pagatavošana

1

Izspiež citrona sulu, izspiesto citronu sagruiež šķēlēs.

2

Teļa gaļas šķēles ar āmuriņu izauza ļoti plānas. Apviļā tās miltos no abām pusēm un nopurina liekos miltus.

3

Pusi sviesta izkausē liela izmēra pannā. Apcep gaļu aptuveni 2 minūtes no katras puses. Gaļu noņem no pannas, liek uz siltas paplātes vai šķīvja.

4

Palielina liesmu, lej pannā vīnu un tvaicē 4–5 minūtes. Tad pievieno krējumu, sāli, piparus, atlikušo sviestu, samazina liesmu un maisa, līdz iztvaiko liekais šķidrums un mērce sāk sabiezēt.

5

Tad pievieno un iemaisa citrona sulu, liek gaļu atpakaļ mērcē, virs tās izkārto citrona šķēles un, gaļu ik pa laikam aplejot ar mērci, sutina uz lēnas uguns 3–4 minūtes.

6

Pievieno kaperus, kapātus pētersīļus un pasniedz, iepriekš izņemot citronus.

7

Padoms: ja izmanto sālīta citrona šķēles, tad tās pasniedz kā piedevu.

8

Ja nepieciešams, mērces iebiezināšanai var pievienot vēl sviestu.

Pasniedz ar pastu vai sparģeļiem un Holandes mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!