30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
1 kgburkāni3 ĒKolīveļļa1.5 TKsāls2 ķiploka daiviņas1 ĒKkumins2 ĒKmalts koriandrs šķipsnakurkuma1 citrona sula saujapētersīļi
Pagatavošana
1
Burkānus nomizo un sagriež salmiņos vai ripiņās. Pannā uzkarsē eļļu. Saber tajā burkānus, apkaisa ar sāli un cep aptuveni 12–15 minūtes uz mērenas uguns, līdz burkāni zeltaini un viegli kraukšķīgi.
2
Kad burkāni apcepti, tos pavirza vienā pannas malā. Brīvajā laukumā apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas aptuveni minūti. Pēc tam ķiplokus iemaisa burkānos.
3
Tad burkāniem pārkaisa kuminu, koriandru, kurkumu un maisot apcep minūti. Kad tas izdarīts, burkāniem uzspiež citrona sulu, apmaisa un ļauj vēl nedaudz pasautēties.
4
Nogriež plīts liesmu un gatavajos burkānos iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz, kamēr burkāni vēl karsti.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensMazkaloriju ēdieniĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemVakariņu idejasCepšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniKinzaKumīnsKurkumaOlīveļļaPētersīļiĶiplokiDārzeņu ēdieniGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiCitronu sulasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit