cepti burkāni
Foto: Shutterstock
Ātrs un garšīgs veids, kā veselīgos burkānus notiesāt pusdienās kopā ar kādu gaļas maltīti. Burkānu garšu izcels ne vien pievienotās garšvielas, bet arī svaigā citrona sula un pētersīļi.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgburkāni3 ĒKolīveļļa1.5 TKsāls2 ķiploka daiviņas1 ĒKkumins2 ĒKmalts koriandrs šķipsnakurkuma1 citrona sula saujapētersīļi

Pagatavošana

1

Burkānus nomizo un sagriež salmiņos vai ripiņās. Pannā uzkarsē eļļu. Saber tajā burkānus, apkaisa ar sāli un cep aptuveni 12–15 minūtes uz mērenas uguns, līdz burkāni zeltaini un viegli kraukšķīgi.

2

Kad burkāni apcepti, tos pavirza vienā pannas malā. Brīvajā laukumā apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas aptuveni minūti. Pēc tam ķiplokus iemaisa burkānos.

3

Tad burkāniem pārkaisa kuminu, koriandru, kurkumu un maisot apcep minūti. Kad tas izdarīts, burkāniem uzspiež citrona sulu, apmaisa un ļauj vēl nedaudz pasautēties.

4

Nogriež plīts liesmu un gatavajos burkānos iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz, kamēr burkāni vēl karsti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!