Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvāra buljonu no cūkas galvas, pārlejot ar 3 l ūdens. Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā.
Buljonam pievieno nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, miežu putraimus un vāra bukstiņputru, vārīšanas procesa laikā pievienojot ūdeni pēc nepieciešamības. Tad putru atdzesē.
Gaļu atdala no kauliem, izmaļ caur gaļas mašīnu.
Bukstiņputrai pievieno samalto gaļu, asinis, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas.
Visu samaisa un pilda zarnās. Kā to paveikt, ja nav desu pildīšanai paredzētā uzgaļa, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Liek desas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, sabaksta ar adatu (var nebakstīt, bet pirms cepšanas applaucēt verdošā ūdenī) un cep krāsnī aptuveni 30 minūtes. Dievīgs paēdiens!
Lai labi garšo!