Foto: Privātā arhīva foto
"Neesmu fotogrāfe un tāpēc bilde ir ne visai veiksmīga, bet tā garša! Reiz par manis taisītajām asinsdesām viens puisietis izteica komplimentu, ka tādas desas pat mirdams varot ēst!" stāsta receptes autore Sanita Dambiniece.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ceturtdaļa cūkas galvas800 gmiežu putraimi5 kartupeļi6 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari1 ĒKtimiāns "Valežs" garšviela ceptai gaļai zarnas1 lcūkas asinis

Pagatavošana

1

Izvāra buljonu no cūkas galvas, pārlejot ar 3 l ūdens. Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā.

2

Buljonam pievieno nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, miežu putraimus un vāra bukstiņputru, vārīšanas procesa laikā pievienojot ūdeni pēc nepieciešamības. Tad putru atdzesē.

3

Gaļu atdala no kauliem, izmaļ caur gaļas mašīnu.

4

Bukstiņputrai pievieno samalto gaļu, asinis, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas.

5

Visu samaisa un pilda zarnās. Kā to paveikt, ja nav desu pildīšanai paredzētā uzgaļa, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.

6

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Liek desas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, sabaksta ar adatu (var nebakstīt, bet pirms cepšanas applaucēt verdošā ūdenī) un cep krāsnī aptuveni 30 minūtes. Dievīgs paēdiens!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!