Jolo virtuve - 98
Foto: Privātais arhīvs
"Gatavojot ēdienus no dārza veltēm, dažkārt pa druskai kaut kas paliek pāri, tādēļ iesaku uztaisīt marinētu dārzeņu asorti ātrai noēšanai," recepti iesaka Līga Bajāre.
10Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi tomāti kabači6 ķiploka daiviņas10 melnie pipari saujaupeņu lapas diļļu ziedi un kāti3 kliņģerīšu ziedi MARINĀDEI:2 lūdens2 ĒKsāls4 ĒKcukurs16 ĒKetiķis (9%)

Pagatavošana

1

Bļodā liek gurķus ar nogrieztiem galiem, tomātus, ripās sagrieztus kabačus un nomizotas ķiploka daiviņas. Pievieno diļļu kātus un ziedus, upeņu lapas, kliņģerīšu ziedus, melno piparu graudus.

2

Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē, līdz marināde ir verdoša. Pievieno etiķi, samaisa, pārlej dārzeņiem.

3

Atdzesē un bauda dārzeņus kā kraukšķīgu piedevu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!