Foto: DELFI
"Toast Skagen" ir klasiska uzkoda, kas iecienīta visā Zviedrijā un ir ātri pagatavojama - atliek vien izvēlēties vārītas un izlobītas mazās garneles.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 ggarneles3 ĒKmajonēze1 TKDižonas sinepes1 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšaskumīns1 saujadilles3 šķēlesmaize2 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Garneles liek bļodā, pievieno majonēzi, sinepes, citrona sulu, kumīnu, maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.

2

Sasmalcina dilles un pievieno garnelēm, visu rūpīgi samaisa un noliek malā.

3

Nogriež uguni uz mazāku un cep maizi 30 sekundes. Tikmēr vienu ēdamkaroti sviesta uzsmērē uz maizīšu augšējās puses, apgriež tās otrādi un cep vēl 30 sekundes.

4

Kad maize ieguvusi zeltainu krāsu, to uzliek uz papīra dvieļiem atdzist uz vienu minūti. Nogriež garoziņas un grauzdiņu pārgriež uz pusēm, lai izveidotu trijstūrus.

5

Maizi kārto uz šķīvja, virsū liek dāsnu garneļu salātu karoti.

6

Pasniedz ar citrona šķēli, marinētiem sarkanajiem sīpoliem, sarkanajiem ikriem un diļļu zariņiem.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!