14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
neliela izmēra tomāti1 lauru lapa2 smaržīgie pipari4 melnie pipari2 ķiploka daiviņas2 krustnagliņas2 šķēlespaprika0.25 sīpols, sašķēlēts MARINĀDEI:1.5 lūdens2 ĒKsāls4 ĒKcukurs1 ĒKetiķis (9%)1 ĒKdegvīns
Pagatavošana
1
Katram tomātam ar koka irbulīti iedur augšā un apakšā, lai tie nepārplīstu, pārlejot ar karstu ūdeni). Liek tomātus sterilās burkās pamīšus ar pārējām sastāvdaļām (sastāvdaļas norādītas vienai 1 l burkai).
2
Katlā sakarsē ūdeni, pārlej tomātus un notur 15 minūtes. Pēc tam ūdeni lej atpakaļ katliņā, uzvāra, pievieno sāli un cukuru. Iemaisa etiķi un degvīnu, noņem katlu no plīts.
3
Marinādi pārlej tomātiem burkās. Burkas aizvāko, sakrata un apgriež ar vākiem uz leju.
4
Sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit