Foto: Privātais arhīvs
"Ziemā kraukšķīgās gurķu šķēlītes labi garšo, uzliktas uz sviestmaizes, burgeros, arī kā piedeva gaļas ēdieniem," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Agnese Berezovska.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kggurķi600 gsīpoli4 ĒKsāls600 mlbaltvīna etiķis4 TKkurkuma400 gcukurs8 krustnagliņas2 ĒKkoriandra sēklas3 ĒKsinepju sēklas

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.

2

Gurķus un sīpolus liek bļodā, pārber sāli, apmaisa un uz pāris stundām noliek, lai izdalās sula. Tad tos notecina, noskalo ar aukstu ūdeni, vēlreiz notecina.

3

Katlā lej etiķi, ieber sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno sāli pēc garšas.

4

Karstus liek sterilās burkās, aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!