11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gurķi smaržīgie pipari melnie pipari lauru lapas dilles ķiploki etiķis vai etiķa esence MARINĀDEI:1 lūdens1.5 ĒKsāls2 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Sagriež nelielos kubiņos vidēja lieluma gurķus. Daudz ātrāk šo darbu var paveikt, izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu mandolīnu ar attiecīgu uzgali.
2
Katras litra burkas apakšā liek dilles, lauru lapas, ķiploka daiviņas, melnos piparus, pāris smaržīgos piparus.
3
Garšvielām pa virsu ber sagrieztos gurķus, pielej 4 ĒK etiķa (9%) vai 1 ĒK etiķa esencas (70%).
4
Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz marināde ir verdoša.
5
Burkas pasterizē līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, liekot tās dziļajā pannā, kuras apakšā ieliets ūdens.
6
Izņem no krāsns, aizskrūvē un atdzesē.
Lai labi garšo!
MarinēšanaKonservēšanaCukursDillesEtiķisLauru lapasMelnie pipariŪdensEtiķa marinādesMarinēšanaSmaržīgie pipari
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit