Medus cālis
Foto: Publicitātes foto
Medus un sojas mērces saspēle veido saldeni skābo, neatkārtojamo, austrumniecisko niansi. Lai gan sākumā šķiet sarežģīta, šī eksotiskā maltīte tomēr ir viegli pagatavojama mājās. Vari baudīt kraukšķīgo medus cāli ar nūdelēm vai rīsiem. Recepti piedāvā restorāns "Gan bei".
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 gvistas fileja1 gab.ola100 gkartupeļu ciete1 leļļa cepšanai100 gsīpoli50 gpuravs25 gsojas mērce20 gsezama sēklas170 gkečups100 gmedus140 gbuljons pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Sagriez vistu plānās šķēlītēs. Apkaisi ar sāli.

2

Sakul olu un apmaisi tajā vistas gabaliņus.

3

Apkaisi vistu ar kartupeļu cieti un apmaisi vēlreiz, lai ciete nosedz vistas gabaliņus.

4

Katliņā ielej eļļu un sakarsē līdz 160-180 grādu temperatūrai.

5

Liec tajā vistas gabaliņus 3-4 minūtes, līdz vistas gaļa kļūst zeltaina.

6

Izņem vistu no eļļas, liec nosusināties uz salvetītes, lai pazūd liekā eļļa.

7

Sagriez mazos gabaliņos sīpolus un puravus un viegli apcep uz pannas 15-20 sekundes.

8

Tiem pievieno kečupu, medu, sojas mērci, buljonu, sezama sēkliņas un sāli. Gaidi, līdz uzmet pirmo burbuli, tad samazini karstumu.

9

Pievieno vistas gabaliņus un pacep vēl minūti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!