Cūkgaļa
Foto: Shutterstock
Varēsi to baudīt kāru muti. Garda un sulīga gaļa, ko vari papildināt ar salātiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem. Lieliskās garšas noslēpums ir aromātiskajā un vienkāršajā gaļas marinādē. Vari izmantot arī liellopa gaļas fileju.
480Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gcūkgaļas fileja (muguras daļa)5 gab.sīpoli10 gsāls25 gmelnie pipari5 gab.piparu graudi10 gcitronskābe5 gab.ķiploka daiviņas2 gab.lauru lapas3 gab.speķa strēmelītes

Pagatavošana

1

Nomazgā gaļu.

2

Sagriez ķiplokus un sīpolus.

3

Uzber gaļai sāli, piparus, citronskābi, pievieno lauru lapas.

4

Sīpolus un ķiplokus iemīci gaļā, lai tie iesūcas tajā.

5

Noliec 6–8 stundas nostāvēties zem smaguma.

6

Pēc tam noņem no gaļas sīpolus.

7

Uzliec gaļu uz karstas pannas un apdedzini fileju no abām pusēm 1 minūti.

8

Liec gaļu folijā kopā ar sīpoliem.

9

Uz filejas uzliec speķa strēmelītes, lai gaļa izdotos sulīga.

10

Ietin visu folijā un cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!