Foto: No privātā arhīva

Ingai Stalovskai cukini šādi gatavot iemācījis vīrs, kurš dzimis un audzis Itālijā. Kopā ar vīru viņa vada restorānu "La Grangia da Califfo", kurš atrodas Itālijā Piemonte reģionā. Cukini karpiones mērcē ir tieši šim reģionam raksturīgs ēdiens, ko tur gatavo kopš seniem laikiem. Itāļu garšas kārpiņām patiešām var uzticēties! Inga iesaka pamēģināt šo recepti – izdosies ļoti garšīga un svaiga vasaras uzkoda īstā itāļu stilā.

30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cukini milti apviļāšanai eļļa cepšanai pēc garšassāls1 gab.ķiploks salvija lauru lapas piparmētras pēc garšascukurs valrieksti pēc garšasābolu etiķis ūdens

Pagatavošana

1

Cukini nomazgā, sagriež palielos gabalos un labi nosusina dvielī.

2

Kārtīgi apvārta miltos un apcep eļļā.

3

Liek traukā, pārkaisa ar sāli un smalki sagrieztu ķiploku.

4

Pagatavo karpiones mērci: katlā ielej eļļu, tajā apcep gredzenos sagrieztu sīpolu, dažas ķiploka daiviņas, salviju, lauru lapas, piparmētru. Pievieno piparus, sāli, cukuru un sarīvētu valriekstu. Pielej ūdens un ābolu etiķa maisījumu – stiprums jāskatās pēc garšas. Pavāra kādas 7-10 min. Daudzums atkarīgs no cukini daudzuma – mērce jāpārlej cukini tā, lai tie tiek ar mērci labi aplaistīti, bet tai nav cukini pilnīgi jāpārklāj.

5

Karsto mērci pārlej apceptajiem cukini.

6

Kad atdziest, trauku ar cukini liek ledusskapī, kur to var turēt pat nedēļu – vienmēr pie rokas būs garda uzkoda.

Baudām dzīvi kā itāļi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!