30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
300 gJasmīnu rīsi350 gcukini160 gtuncis eļļā1 gab.citrons timiāns oregano
Pagatavošana
1
Novāra un atdzesē baltos garos rīsus.
2
Cukīni kubiņus apcep olīveļļā, pievieno sāli, piparus. Cukīni svarīgi nepārcept – jācep, nenokļūstot līdz fāzei, kad tie sāk atdot šķidrumu, cukīni gabaliņiem jābūt viegli zeltainiem un no ārpuses nedaudz kraukšķīgiem. Rūpīgi jāpieskata – tas ir sekunžu jautājums!
3
Mirkli pirms cepšanas beigām pievieno citrona sulu – bagātīgi, ar pusi citrona var būt pat par maz.
4
Noņem cukīni no pannas, atdzesē.
5
Bļodā ar rīsiem pievieno cukīni gabaliņus, tunča gabaliņus, pierīvē citrona miziņu, timiānu un oregano. Aromāts aizrauj.
6
Piepilda baltvīna glāzes ar atdzesētu Vermentino un pasniedz atdzesētos salātus.
PusdienasLaunagsVakariņasĒdieni veģetāriešiemCepšanaVārīšanaPasniegt atdzesētuCitroniGaršvielas un garšaugiRīsiTuncisDārzeņu salātiDažādi salātiDārzeņu ēdieniRīsu ēdieniviegliItāļu nacionālā virtuveViegla vasaras maltīteCukīniTimiānsVasaras maltīteVasaras ēdienkarteVasaras salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit