Gemoss receptes - 27
Foto: DELFI
"Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko "Tasty" gatavo sēņu risoto, kuram īpaši izsmalcinātu garšas noti un aromātu dod trifeļu pasta un trifeļu miziņas pulveris. Vajag pavisam nelielu trifeļu pieskārienu, lai krēmīgs, sulīgs un garšīgs mājās gatavots risoto kļūtu par izcila restorāna cienīgu ēdienu, ko baudīt klusā laimē, izgaršojot līdz beidzamajam rīsu graudiņam.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.2 ldārzeņu buljons450 gsēnes1 ĒKolīveļļa10 gšalotes sīpoli275 grisoto rīsi120 mlsauss baltvīns15 gpētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari55 gsviests40 gParmezāna tipa riers8 gtrifeļu pasta2 gtrifeļu mizas pulveris

Pagatavošana

1

Atsevišķā katlā uzsilda iepriekš pagatavoto buljonu.

2

Smalki sagriež šalotes sīpolus.

Foto: DELFI
3

Sagriež sēnes – veikala šampinjonus, meža bekas, baravikas, rudens taurenes vai citas meža sēnes, kuras var cept bez vārīšanas.

Foto: DELFI
4

Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Ielej tajā ēdamkaroti olīveļļas un pievieno sagrieztos sīpolus. Maisa, līdz tie paliek mīksti.

Foto: DELFI
5

Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz tās sāk apcepties.

Foto: DELFI
6

Pievieno rīsus, samaisa, lai katrs graudiņš tiek apsegts ar eļļu (apmēram 2 minūtes).

Foto: DELFI
7

Pielej vīnu, kārtīgi samaisa, lai rīsi dabū "vīna šoku", un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos.

Foto: DELFI
8

Tad pamazām pa kausiņam rīsiem lej klāt buljonu, visu laiku tos maisot, lai nepiedeg. Maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos.

Foto: DELFI
9

Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.

10

Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus, trifeļsēņu pastu, uzrīvē parmezāna sieru un visu samaisa.

Foto: DELFI
11

Pirms pasniegšanas vēl uzrīvē sieru un pārkaisa ar trifeļu mizas pulveri.

Foto: DELFI

Karaliska maltīte! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!