Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atsevišķā katlā uzsilda iepriekš pagatavoto buljonu.
Smalki sagriež šalotes sīpolus.
Sagriež sēnes – veikala šampinjonus, meža bekas, baravikas, rudens taurenes vai citas meža sēnes, kuras var cept bez vārīšanas.
Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Ielej tajā ēdamkaroti olīveļļas un pievieno sagrieztos sīpolus. Maisa, līdz tie paliek mīksti.
Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz tās sāk apcepties.
Pievieno rīsus, samaisa, lai katrs graudiņš tiek apsegts ar eļļu (apmēram 2 minūtes).
Pielej vīnu, kārtīgi samaisa, lai rīsi dabū "vīna šoku", un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos.
Tad pamazām pa kausiņam rīsiem lej klāt buljonu, visu laiku tos maisot, lai nepiedeg. Maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos.
Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.
Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus, trifeļsēņu pastu, uzrīvē parmezāna sieru un visu samaisa.
Pirms pasniegšanas vēl uzrīvē sieru un pārkaisa ar trifeļu mizas pulveri.
Karaliska maltīte! Lai labi garšo!