Sastāvdaļas
Pagatavošana
Karamelizē sīpolus - sagriež tos pusgredzenos un cep pannā uz vidēji lēnās uguns, pievienojot 2 ēdamkarotes olīveļļas. Cep 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno sīpoliem brūno cukuru (vai medu), sāli un gatavo vēl 5-10 minūtes.
Sablendē vai sastampā pupiņas viendabīgā masā kopā ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. (Atstāj dažas ēdamkarotes veselu pupiņu rotāšanai).
Pievieno pupiņu masai citrona sulu un miziņas, rozmarīnu, saspiestu ķiploku, sāli un melnos piparus.
Pievieno gandrīz visus karamelizētus sīpolus un blendē vēl dažas sekundes, līdz sastāvdaļas ir sajauktas (vai vienkārši samaisa).
Pieber sezama sēkliņas, apmaisa.
Pasniedz uz šķīvja, rotājot ar olīveļļu, atlikušiem karamelizētiem sīpoliem un pupiņām.
Bauda kopā ar grauzdētu maizi vai tortilju.
Lai labi garšo!