Šīs Zaļās dievietes salātu receptes autore ir Melisa Ben-Ishay, kas vislabāk pazīstama kā "Baked By Melissa".
Bet kas tad īsti ir Zaļie dievietes salāti? Jebkuri salāti, kas ir aplieti ar Zaļo dievietes mērci, ir Zaļie dievietes salāti. Ir simtiem paņēmienu un variantu, kā pagatavot un dažādot šos salātus.
Vēl viens labums – recepte ir piemērota vegāniem. Tāpat dažas no sastāvdaļām vari aizvietot ar ko citu. Riekstus, dažādus zaļumus un dārzeņus var viegli aizstāt ar citiem. Piemēram, ja tev ir alerģija pret riekstiem, tad mierīgi vari izmantot ķirbju sēklas.
Tomēr padoms būtu – pagatavo tieši tā, kā norādīts receptē, vismaz pirmajā reizē, lai zinātu, par ko ir runa. Pēc tam, ja jūti vajadzību kaut ko aizstāt vai vēlies nedaudz dažādot garšas, eksperimentē.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā produktus un ar asu nazi sasmalcini visas salātu sastāvdaļas (kāpostu, gurķus, lociņus un sīpolu) tik smalki, cik vēlies. Sasmalcinātos dārzeņus liec lielā bļodā.
Mērces pagatavošana: blenderī pievieno mērces sastāvdaļas, vispirms šķidrumus: citronu sulu, olīveļļu, rīsu etiķi, sīpolus, bazilika lapiņas, spinātus, uztura raugu, valriekstus un sāli. Blendē tik ilgi, līdz viss ir sajaucies līdz mērces konsistencei.
Ja tev nav uztura rauga, jo neesi vegāns, vari to viegli aizstāt ar rīvētu Parmezāna sieru. Taču patiesībā vari arī iztikt bez rauga un siera, jo tāpat viss garšos lieliski.
Pievieno mērci bļodas saturam un labi samaisi.
Kā baudīt šos salātus?
Lai gan receptes autore Melisa iesaka ēst Zaļos dievietes salātus kā dip mērcīti, proti, ar tortiljas čipšiem, šī recepte ir ļoti daudzpusīga. Šie salāti var būt arī lielisks papildinājums sviestmaizēm, uz grauzdiņiem vai tortiljas ietinumā.