Mērvienības un daudzumi nav cieši noteikti – jo neba ziemas glabāšanai, bet ātrai noēšanai taisīts! Viegli un eleganti. Galvenais, nepārspīlēt ar sāli un etiķi. Visu jādara vairāk pēc sajūtām – šajā receptē katrs var būt brīvs savā lidojumā pretī marinētajiem gurķiem!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņēmu 8 mazos gurķus, ļoti pavirši nomizoju (var vispār nemizot), sagriezu ripiņās. (Var griezt arī daiviņās, kā vēlas.) Sagriezu lakšus, nokasīju pārl gurķiem..
Tad vēl sagriež sīpolu ripuļos, ķiploku (es ņēmu divas daiviņas, bet, ja grib stingrāku elpu, var ņemt vairāk).
Marinādei - glāze ūdens, 1/3 glāze etiķa (var ņemt ābolu etiķi, var citu), 1-2 ēdamkarotes sāls, 1-3 tējkarotes cukura (var likt medu), melnos graudu piparus, smaržīgos piparus, lauru lapas.
Marinādi uzvāra, nedaudz pavāra iekšā sīpolus un ķiplokus. . Pēc uzvārīšanas pielej etiķi.
Aplej gurķu ripiņas. Izvēlieties trauku, kurā marināde pilnībā nosegs gurķus. Var likt klāt arī paprikas škēlītes, ja grib ķiršu tomātus iemest iekšā. Ja grib pieliek sinepju graudus - tad etiķi mazāk.
Atstāj atdzist. Tad ieliek ledusksskapī, lai savelkas garšas kopā. Un viss! Ēdams pēc pāris stundām.
Lai garšīgi un kraukšķīgi!