Sastāvdaļas
Pagatavošana
Speķi vai cauraudzi sagriež 4-5 gabalos, katru apmēram 20x30 cm lielu.
Pagatavo sālījumu – ūdeni uzvāra, karstā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, pievieno lauru lapas, piparus un sinepju sēkliņas. Ķiploka daiviņas notīra, sagriež un ber klāt sālījumam. Sālījumu atdzesē. Nekādā gadījumā neliec siltā ūdenī gaļu!
Gaļu kārto traukā, tad pārlej ar atdzesētu sālījumu un virsū uzliek slogu. Gaļai visai ir jābūt sālījumā, ja trauks ir lielāks un sālījuma pietrūkst, tad jāpagatavo vēl!
Gaļa jāsāla 10-14 dienas, tad tā gatava doties uz kūpinātavu. Gaļu kūpina apmēram sešas stundas, kūpināšanai pamīšus izmanto gan sauso, gan mitro malku.
Lāsma iesaka: "Es atdzesētu kūpinājumu sagriežu mazākos gabalos un uzglabāju saldētavā. Kad sakārojas, ņemu ārā, atdzesēju un lieku galdā!"
Ja gribi pie kūpinājuma tikt ātrāk, nevis gaidīt vairākas dienas, tad izvēlies vistas gaļu.
Lai labi kūp un smeķē!