30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
2 gab.sīpoli3 gab.burkāni2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 gab.lauru lapa200 gmednieku desiņas500 gskābēti kāposti200 ggrūbas1 lgaļas buljons
Pagatavošana
1
Pāris stundas pirms gatavošanas grūbas izmērcē ūdenī. Kad izmērcētas, nokāš un noskalo vairākas reizes, līdz notekošais ūdens dzidrs.
2
Lielā katlā uzkarsē eļļu. Sīpolu smalki sakapā un ber katlā, pievienojot sāli, piparus un lauru lapu. Cep aptuveni trīs minūtes.
3
Burkānu sarīvē vai smalki sakapā un ber klāt katlā sīpolam. Mednieku desiņas sagriež ripiņās un dara to pašu. Visu apcep, līdz sīpols viegli caurspīdīgs un no desiņām iztecējuši tauciņi.
4
Tad katlā pieber grūbas, aptuveni minūti apcep. Pievieno skābētos kāpostus, visu apmaisa un pārlej ar iepriekš sagatavotu buljonu.
5
Zupu vāra aptuveni 15–20 minūtes, līdz grūbas mīkstas. Ja zupu gribas ne tik biezu, var pievienot vēl ūdeni.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniCepšanaVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBuljonsBurkāniGrūbasLauru lapasMelnie pipariOlīveļļaSkābēti kāpostiGaļas zupasviegliSīpoliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuvesalsdesa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit