Foto: Daiga Kubile
Par šo uzkodu pavisam noteikti var teikt – siekala līdz zemei! Nu, protams, tie, kam garšo reņģes. Bet lielākā daļa vīriešu kārtas pārstāvju pavisam noteikti būs stāvā sajūsmā par šo pikanto un sātīgo uzkodu. Kā viņi teiktu: "Izcila zacene!" Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Daiga Kubile.
150Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

reņģes milti sīpoli melnie pipari smaržīgie pipari krustnagliņa laurlapa ķiploks MARINĀDEI:1 lūdens2 ĒKcukurs1 ĒKsāls6 ĒKetiķis2 gab.želatīna paciņas

Pagatavošana

1

Reņģes iztīra, apviļā miltos un apcep.

Foto: Daiga Kubile
2

Uz tās pašas pannas apcep pusripās sagrieztu sīpolu.

Foto: Daiga Kubile
3

Apceptās reņģes saliek traukā, pa virsu liek saceptos sīpolus.

4

Traukā liek melnos piparus, smaržīgos piparus, krustnagliņu, laurlapu, ķiploku.

5

Trauka saturu pārlej ar marinādi. Marinādi gatavo no ūdens (1 l), cukura (2 ĒK), sāls (1 ĒK), etiķa (6 ĒK) un želatīna (divas paciņas – drošības garants, ka tiešām saželēs).

Foto: Daiga Kubile
6

Trauku atdzesē un liek ledusskapī, lai saželē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!