salāti, mērce
Foto: Shutterstock
Salātu mērču eksperimenti, tāpat kā pašu salātu sastāvdaļas, mēdz būt bezgalīgi. Izvēles sastāvdaļu ziņā ir tik dažādas, ka bieži vien ir grūti izvēlēties, ko likt, un ko nē. Tomēr tā vietā, lai salātiem pievienotu vien pliku olīveļļu, mērci var paspilgtināt ar dažām izteiksmīgām sastāvdaļām – vīna etiķi, balzamiko etiķi, medu, brūno cukuru, citrusaugļu sulām, svaigi sakapātiem garšaugiem un citām. Vasaras salātiem piestāvēs tā saucamās caurspīdīgās mērces uz eļļas vai etiķa bāzes.

Taču nevajag baidīties – veselīgai maltītei mērci var pagatavot arī no bezpiedevu jogurta, kas aizvietos trekno majonēzi. Mērci pagatavot ir pavisam vienkārši, izmantojot grieķu jogurtu, kuram pievienoti sezonas zaļumi – dilles, pētersīļi vai lociņi. Šādu mērci nemaisi iekšā salātos, bet gan pasniedz, vienkārši uzklātu, uz katra individuālā šķīvja. Garšas dažādībai mērcēm pievieno arī, piemēram, ievārījumu vai sinepes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!