zivju zupa
Foto: Shutterstock
Alū sautēts plaudis īpašām viesībām vai godiem.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2.5 kgplaudis500 mlgaišais alus100 gsmalkie milti100 gsviests2 sīpoli2 burkāni1 selerija1 pētersīļa sakne10 smaržīgie pipari10 melnie pipari5 lauru lapas etiķis cukurs sāls

Pagatavošana

1

Zivi notīra un izķidā. Nosusinātas zivis apsāla un sapiparo.

2

Kastrolī izkausē sviestu un zivis no abām pusēm strauji apcep. Tad tās izņem un cepšanas sulā apcep sagrieztus dārzeņus, sīpolus. Pieliek garšvielas, pielej sagatavoto alu un apmēram 20 minūtes pavāra.

3

Mērci iebiezina ar miltiem, sviestu, uzvāra. Pieliek sāli, etiķi, cukuru un cauri smalkam sietam uzlej sagatvotajai zivij. Zivi noliek siltumā zem vāka nostāvēties.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!