Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīsus izvāra.
Austersēnes izmērcē siltā ūdenī, notecina sietā un nogriež sīkstos kātiņus, cepurītes sagriež četrās daļās.
Saldētas garneles atlaidina. Saldētus zirnīšus vāra 3 min., bet ja svaigus - 10 minūtes.
Sojas dīgstus noskalo un nosusina. Ķiplokus notīra un sīki sakapā, šķiņķi sagriež kubiņos, sīpolus sīki sakapā, bet lokus sagriež gredzentiņos. Sakuļ olas.
Vokpannā lej 2 ēdamk. eļļas, tajā apcep ķiplokus un sīpolus līdz caurspīdīgumam, maisot pievieno garneles un 1 min. stipri apcep. Pēc tam noliek blakus.
Vokpannā vai dziļā pannā lej 6 ēdamk. eļļas un tajā maisot apcep šķiņķi un sakultas olas. Nepārtraucot maisīšanu, pievieno rīsus. Pieliek sēnes, garneles, zirnīšus un sojas dīgstus, pārlej ar sojas mērci, austeru mērci un buljonu un maisot sautē 2 minūtes. Pielej rīsu vīnu, pēc garšas pieliek sāli un piparus.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva