10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 ltomātu sula5 gab.melnie pipari5 gab.smaržīgie pipari3 gab.lauru lapas4 gab.krustnagliņas0.5 gab.muskatrieksts1 gab.ķiploka daiviņa50 gcukurs30 gsāls5 ĒKetiķa esence
Pagatavošana
1
Sulu lēni vāra, visas garšvielas (ķiploku sīki sagriež, muskatriekstu sarīvē) iesien marles maisiņā, liek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek skāba krējuma biezumā.
2
No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces.
3
Izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno esenci.
4
Karstu mērci pilda burkās un pasterizē (var arī nepasterizēt).
Iesūtīja: Zive
Ass un pikants ēdiensPiknika ēdienu receptesKonservēšanaEtiķisLauru lapasMelnie pipariTomātu sulaĶiplokiUzkodu mērcesCitas mērcesDažādiKrustnagliņasSmaržīgie pipariMuskatrieksts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit