<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/digipam/">digipam</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Pašgatavota tomātu mērce - garda un aromātiska, turklāt vienmēr būsi pārliecināta par to, kas ir tās sastāvā!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 ltomātu sula5 gab.melnie pipari5 gab.smaržīgie pipari3 gab.lauru lapas4 gab.krustnagliņas0.5 gab.muskatrieksts1 gab.ķiploka daiviņa50 gcukurs30 gsāls5 ĒKetiķa esence

Pagatavošana

1

Sulu lēni vāra, visas garšvielas (ķiploku sīki sagriež, muskatriekstu sarīvē) iesien marles maisiņā, liek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek skāba krējuma biezumā.

2

No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces.

3

Izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno esenci.

4

Karstu mērci pilda burkās un pasterizē (var arī nepasterizēt).

Iesūtīja: Zive

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!