Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo dārezņu buljonu. Sīpolus, burkānus un selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un apcep uz sakarsētas, neietaukotas pannas, tad tiem pastiprinās garša un aromāts.
Kad dārzeņi apbrūnējuši, liek tos karstā ūdenī, pievieno lauru lapas, šķipsnu sāls, piparus un vāra.
Kad dārzeņu buljons vārījies aptuveni stundu, nokāš to.
Gatavo minestroni. Pannā sakarsē eļļu,apcep smalki sagrieztu selerijas kātu, kubiņos sagrieztu sīpolu un burkānu.
Katlā ber vienu bundžu konservētu balto pupiņu ar visu sulu un mizotus konservētos tomātus. Kad pupiņas un tomāti sāk vārīties, pievieno iepriekš izvārīto dārzeņu buljonu.
Vēl pēc brīža pievieno apceptos dārzeņus, garšvielas, pastu un rīvētu sieru.
Ņem vērā! Zupu vārot, pastu jāvāra apmēram par 1/3 īsāku laiku, nekā norādīts uz paciņas, jo tā zupā turpinās silt un briest arī tad, kad vārīšana būs pabeigta.
Pirms pasniegšanas zupai pievieno smalki sakapātus svaigus pētersīļus.