Foto: Vida Press
Viegls un veselīgs - tāds ir šis ēdiens! Zaļie pākšaugi un rīsi, kuriem īpašu aromātu piešķir kanēlis. Pagatavo un izbaudi!
35Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
125 gjasmīnu vai basmati rīsi kanēļa standziņas sāls250 gzaļo dārzeņu maisījums (piemēram, 100 g saldēti zaļie zirnīši, 90 g saldētas zaļās pupiņas, 60 g sparģeļu)1 neliels puravs2 baltie sīpoli2.5 ĒKrīsu etiķis

Pagatavošana

1

Rīsus liek vārīties vidēja izmēra katliņā, pievienojot 400 ml ūdens un kanēļa standziņu. Kad sāk vārīties, pavāra trīs minūtes, uzliek vāciņu, izslēdz plīts liesmu un atstāj ievilkties uz piecām minūtēm.

2

Tikmēr, verdošu ūdeni lej vidēja izmēra katliņā un pievieno nedaudz sāls. Ūdenim ļauj sākt vārīties un liek tajā sagrieztas zaļās pupiņas, zirņus, sparģeļu galviņas, sagrieztu puravu. Visu pavāra trīs minūtes un tad pievieno sakapātus sīpolus un pavāra vēl pusminūti. Pēc vārīšanas nokāš.

3

Dārzeņus iemaisa rīsos, vispirms no tiem izņemot kanēļa standziņu, pievienojot garšvielas un rīsu etiķi, lai pastiprinātu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!