Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz plīts liek lielu katlu, kuram ir cieši piegulošs vāks. Sausā katlā ber kuminu un apgrauzdē aptuveni pusminūti. Kuminu pēc tam ieber nelielā traukā.
Pēc tam tajā pašā katlā uzsilda eļļu vai gī sviestu, pievieno smalki sakapātu sīpolu, un apcep uz vidējas uguns aptuveni piecas līdz septiņas minūtes.
Kuminu un kardamonu viegli saberž ar naža spalu vai piestā, un pievieno katliņā ceptajiem sīpoliem. Klāt ber arī kurkumu. Sastāvdaļas apmaisa un cep neilgu brīdi (1-2 minūtes).
Rīsus kārtīgi noskalo un ber katlā pie sīpoliem, uzreiz pielejot arī 450 ml verdoša ūdens. Ūdenī liek arī lauru lapas, uz pusēm salauztas kanēļa standziņas, un visu apmaisa.
Ūdenim ļauj sākt vārīties, un tad katlu nosedz ar vāku. Rīsus vāra 12-15 minūtes uz lēnas uguns, līdz ūdens kārtīgi tajos sasūcies. Svarīgi – katla vāku nedrīkst cilāt!
Pēc tam rīsus dažas minūtes atstāj katliņā vēl nedaudz uzbriest.
Pasniedz kopā ar gaļu un salātiem.
Lai labi garšo!
Tasty.lv padoms: rīsus var novārīt laicīgi, un glabāt ledusskapī. Pirms vakariņām vai pusdienām tos uzsilda pannā vai mikroviļņu krāsnī.