Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo marinādi. Blendera traukā ielej ābolu etiķi un degvīnu, šķidrumā iedrupina buljona kubiņu (vēlams bioloģisko, bez kaitīgajām E vielām). Raupji sagriež čili un ķiploku, pievieno marinādei un visu sablendē vienmērīgā putriņā.
Bļodā liek vistu stilbiņus, pārlej ar marinādi un apmaisa. Gaļu liek ledusskapī marinēties vismaz 45 minūtes. Ja izmanto šķiņķīšus, tad tos marinē pusotru stundu, bet spārniņus - 30 minūtes. Kopumā gaļa marinādē var stāvēt līdz 3 stundām.
Dzirnaviņās samaļ piparu graudus un rozmarīnu. Svarīgi garšvielas nesamalt pārāk smalkā pulverī, jo tad tās, vistām cepoties, sadegs. Tomēr tām jābūt smalkākām nekā saberztām piestā.
Platā traukā ieber miltus, rīvmaizi, pievieno tējkaroti ar nelielu kaudzi dzeramo sodu, kaltētu raudeni, timiānu, rozmarīna un melno piparu maisījumu, paprikas pulveri, kurkumu, kaltētus pētersīļus, sāli un cukuru, visu labi samaisa.
Ja kāds garšaugs iztrūks, vistiņas vienalga būs garšīgas, tomēr būtu vēlams saglabāt paprikas un kurkumas piedevu, kas stilbiņiem dos ugunīgi kārdinošo izskatu.
Sakarsē eļļu stilbiņu cepšanai līdz 160°C. Marinētos stilbiņus izņem no marinādes (neslauka, lieko šķidrumu tikai nopurina) un apvārta miltu un garšvielu maisījumā. Ļauj stilbiņiem pastāvēt miltos apmēram 10 minūtes, pēc tam sāk stilbiņu cepšanu eļļā.
Ja gaļa stāvēs miltos pārāk ilgi, tie uzsūks pārāk daudz mitruma, kļūs lipīgi un garoziņa velsies kamolos. Savukārt, ja stilbiņi stāvēs miltos pārāk īsu brīdi, milti kritīs nost no gaļas, un gabaliņiem neveidosies garoziņa.
Karstā eļļā pa daļām cep stilbiņus (nepārpildot katliņu) apmēram 5-6 minūtes. Pēc izņemšanas no eļļas tos nosusina uz papīra dvieļa un ļauj mirkli atpūsties. Pasniedz.