marinētas olas
Foto: Publicitātes attēli
Lieliska uzkoda draugu vakarā, tā "piesies dūšu" un būs lielisks starteris pirms vakariņām. Šo recepti, kas atceļojusi no ASV, mums piedāvā bāra "Aptieka" pavārs Ēriks Mikelšteins. Burkā varēs ielikt apmēram 15 olas, bet Ēriks iesaka novārīt nedaudz vairāk, jo marinēšanai ieteicams izmantot tikai tās, kas glīti nolobījušās.
4320Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

15 olas1.5 lburka GARŠVIELU MAISĪJUMS:2 ĒKmelnie pipari2 ĒKdiļļu sēklas2 ĒKsmaržīgie pipari1 ĒKsinepju sēklas1 ĒKkoriandra sēklas1 ĒKselerijas sēklas1 ĒKkrustnagliņas1 ĒKtimiāns1 ĒKmalts ingvers1 ĒKkanēlis4 lauru lapas MARINĀDE:1 burkāns500 mlābolu etiķis1 ĒKgaršvielu maisījums

Pagatavošana

1

Vispirms gatavo garšvielu maisījums. Tas sanāks vairāk nekā vienai porcijai nepieciešams, tādēļ to varēs izmantot vairākām reizēm. Traukā saber visas garšvielas un kārtīgi sablendē, noglabā garšvielas cieši noslēdzamā traukā.

2

Katliņā novāra olas tā, lai dzeltenums ir ciets (8-10 minūtes). Jo vecākas olas izmantos, jo tās būs vieglāk nolobīt. Pēc vārīšanas olas skalo aukstā ūdenī un noloba. Marinēšanai izmanto tikai glīti nolobījušās olas.

3

Gatavo marinādi. Plānās ripiņās sagriež burkānu, liek katliņā, pāri lej ābolu etiķi, iemaisa garšvielu maisījumu un strauji uzvāra. Noregulē nelielu liesmu un turpina lēnām vārīt 5 minūtes. Pēc tam marinādi izkāš, biezumus ar karoti liek tīras burkas apakšā, pa virsu kārto olas, pāri lej karsto marinādi.

4

Olām ir jābūt nosegtām. Ja pietrūkst marinādes, pievieno verdošu ūdeni, līdz olas nosegtas. Burku cieši noslēdz, atdzesē un glabā ledusskapī trīs dienas. Trešajā dienā olas būs gatavas pasniegšanai. Olas kopumā var glabāt ledusskapī 2-3 nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!