Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo garšvielu maisījums. Tas sanāks vairāk nekā vienai porcijai nepieciešams, tādēļ to varēs izmantot vairākām reizēm. Traukā saber visas garšvielas un kārtīgi sablendē, noglabā garšvielas cieši noslēdzamā traukā.
Katliņā novāra olas tā, lai dzeltenums ir ciets (8-10 minūtes). Jo vecākas olas izmantos, jo tās būs vieglāk nolobīt. Pēc vārīšanas olas skalo aukstā ūdenī un noloba. Marinēšanai izmanto tikai glīti nolobījušās olas.
Gatavo marinādi. Plānās ripiņās sagriež burkānu, liek katliņā, pāri lej ābolu etiķi, iemaisa garšvielu maisījumu un strauji uzvāra. Noregulē nelielu liesmu un turpina lēnām vārīt 5 minūtes. Pēc tam marinādi izkāš, biezumus ar karoti liek tīras burkas apakšā, pa virsu kārto olas, pāri lej karsto marinādi.
Olām ir jābūt nosegtām. Ja pietrūkst marinādes, pievieno verdošu ūdeni, līdz olas nosegtas. Burku cieši noslēdz, atdzesē un glabā ledusskapī trīs dienas. Trešajā dienā olas būs gatavas pasniegšanai. Olas kopumā var glabāt ledusskapī 2-3 nedēļas.