Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā, smagā katlā uzkarsē pusi no nepieciešamajiem jēra taukiem. Kad tauki izkusuši, tajos apcep jēra gaļas gabaliņus, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši. Gaļu atliek maliņā.
Izkausē atlikušos jēra taukus un apcep tajos sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni (aptuveni 10 minūtes). Pievieno nepieciešamās garšvielas, apcep 2-3 minūtes.
Pēc tam katlā pievieno sarīvētos burkānus, kurus arī apcep 2-3 minūtes. Pievieno rīsus un maisot apcep, līdz tie ir zeltaini un apklājušies ar taukvielām. Gaļu ieliek atpakaļ katlā pie pārējām sastāvdaļām, visu pārlej ar buljonu.
Katlam uzliek vāku un ļauj vārīties tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu. Plovu ik pa laikam apmaisa, lai tas pagatavotos vienmērīgi.
Pasniedz, kamēr vēl karsts.
Lai labi garšo!