Sastāvdaļas
Pagatavošana
Blenderī liek spinātus, noskalotus turku zirņus, nomizotas ķiploka daivas, citronu sulu un visu blendē viendabīgā masā. Tad pievieno tahini pastu, garšvielas un nedaudz eļļas. Ja blenderis tik labi netiek galā ar savu pienākumu, ar lāpstiņu vai karoti izslēgtā blenderī masu no malām pabīda vairāk uz vidu.
Cik daudz eļļas pievienot, atkarīgs no tā, kādas konsistences humusu vēlies un kā to plānots pasniegt. Ja smērēšanai uz maizītes, derēs biezāks, ja kā smēriņu uzkodu platē, gatavo to nedaudz šķidrāku, lai tajā vieglāk iemērkt uzkodas.
Eļļu vislabāk liet klāt lēnā strūklā, kamēr blenderis darbojas, citādi grūti noteikt, cik daudz to vēl liet klāt.
Kad humuss gatavs, pārliec to kādā traukā. To var glabāt ledusskapī vairākas dienas, bet, lai virskārta neapžūtu, trauku apklāj ar pārtikas plēvi.