itāliešu kaponata caponata
Foto: Shutterstock
Sātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē, kas lieliski garšo gan silts, gan atdzisis. Tad kaponatu vari likt uz grauzdētas maizes šķēlēm.
35Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gbaklažāni70 mlolīveļļa3 seleriju kāti1 sīpols400 gtomāti1 ĒKcukurs70 mlsarkanvīna etiķis2 ĒKkaperi1 ĒKciedru rieksti1 ĒKizmērcētas rozīnes10 olīvas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Baklažānus nomazgā, sagriež kubiņos, iemērc uz 15 minūtēm sālsūdenī. Nosusina, apcep eļļā, pievieno atsevišķi eļļā apceptus, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus.

2

Pannā, kur tika ceptas selerijas, apcep sasmalcinātus sīpolus, kam pievieno kubiņos sagrieztus tomātus un sautē 5 minūtes. Pielej etiķi, cukuru, kaperus, ciedru riekstus, rozīnes, olīvas, sāli un piparus. Izmaisa, pievieno baklažāniem un selerijām, sautē 10 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!