Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo buljonu. Kaulus pārlej ar ūdeni un vāra. Kad parādās putas, tās nosmeļ. Tad buljonam pievieno pārējās sastāvdaļas un uz nelielas liesmas vāra to aptuveni pusotru stundu.
Kamēr buljons vārās, novāra rīsus un vairākos ūdeņos noskalotus putraimus. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos vai stienīšos.
Gatavo frikadeļu masu. Pievieno maltajai gaļai sīki sakapātu sīpolu, putraimus un izmīca.
Gatavo frikadeļu pildījumu. Rīsiem pievieno sāli, piparus, sīki sakapātus zaļumus un visu samaisa.
Veido frikadeles. Uz plaukstas saplacina gaļas plācenīti, tā vidū liek tējkaroti rīsu pildījuma, pārloka gaļu pāri pildījumam un veido apaļas formas frikadeli. Tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.
Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, kartupeļus un iemaisa tomātu pastu. Kad buljons sāk vārīties, uzmanīgi liek tajā sagatavotās frikadeles un vāra vēl 12-15 minūtes.
Pirms pasniegšanas zupai pievieno zaļumus.
Lai labi garšo!