30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgplūmes2 ķiploki lauru lapas smaržīgie pipari krustnagliņas500 mlūdens1 TKsāls150 gcukurs50 mletiķis
Pagatavošana
1
Plūmes nomazgā. Ar asi nazi katru plūmi gareniski iešķeļ (visērtāk to darīt pa plūmes sānu jeb "vīli") līdz pat kauliņam. Griezuma vietu paver, ieliek pabiezu ķiploka šķēli, kurai iepriekš izņemta zaļā serdīte.
2
Katras burkas apakšā liek pāris lauru lapas, 3 krustnagliņas, 5 smaržīgos piparus, tad piepilda burkas ar plūmēm, atstājot nelielu rezervīti.
3
Gatavo marinādi. Uzkarsē ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz sāls un cukurs izkusis. Tad pievieno marinādei etiķi, iemaisa un pārlej plūmes ar verdošo marinādi, lai tās būtu nosegtas.
4
Aizvāko burkas ar steriliem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.
Lai labi garšo!
Ass un pikants ēdiensMazkaloriju ēdieniĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemVārīšanaMarinēšanaEtiķisLauru lapasPlūmesŪdensEtiķa marinādesMarinēšanaviegliKrustnagliņasGavēņa laika ēdieniSmaržīgie piparisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit