Foto: Privātais arhīvs
Esam ieraduši reņģes pirms pārliešanas ar marinādi iepriekš apcept, bet tu vari izvairīties no šīs laikietilpīgās un šmucīgās nodarbes, iemarinējot reņģes bez cepšanas.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgreņģes0.5 citrons0.5 TKmelnie pipari1 TKsāls1 rozmarīna zariņš1 sīpols MARINĀDEI:100 mlbaltvīna etiķis50 mlolīveļļa1 lauru lapa6 smaržīgie pipari60 gcukurs1.5 TKsāls1 TKkūpinātas paprikas pulveris1 TKoregano

Pagatavošana

1

Reņģēm nogriež galvas, zivis izķidā. Ja ir laiks un luste, tad arī izfilē.

2

Liek reņģes bļodā, pievieno sāli, piparus, plānās šķēlītēs sagrieztu citronu, sīpolu un sakapātu rozmarīnu. Visu apmaisa, liek aizvākojamā plastmasas spainītī vai citā piemērotā traukā.

3

Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Oregano un paprikas pulveri marinādei var nepievienot vai aizstāt ar citām garšvielām pēc izvēles. Katliņu noņem no plīts, marinādi atdzesē.

4

Pārlej reņģes ar marinādi. Uz nakti trauku atstāj istabas temperatūrā, tad aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!