Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojamu un praksē vairākkārt pārbaudītu gurķu ieburkošanas metodi bez pasterizēšanas iesaka mūsu lasītāja Irina Socka.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi SASTĀVDAĻAS 1 L BURKAI:1 ĒKsāls3.5 ĒKcukurs3 krustnagliņas3 smaržīgie pipari4 melnie pipari1 lauru lapa3 ķiploka daiviņas1 diļļu zieds8 ĒKetiķis 9% šķipsnamalti čili pipari

Pagatavošana

1

Gurķus sagriež šķēlēs vai ripās un pamīšus ar pārējām sastāvdaļām saliek sterilizētās 1 l burkās.

2

Pārlej ar verdošu ūdeni (ērtības labad to var ātri uzvārīt elektriskajā tējkannā).

3

Skrūvē ciet ar karstiem, sterilizētiem vākiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju, sasedz ar segām un atstāj līdz rītam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!