sastāvdaļas eļļa olas milti kakao piens sviests
Foto: Shutterstock
Ikdienas maltītei nepieciešamos produktus mēs nereti izvēlamies tādus, kuri ir cenas ziņā draudzīgāki, bet bieži vien kvalitātes ziņā atpaliek no dārgākajiem produktiem. Taču tiem, kuri aizraujas ar ēst gatavošanu tādā pakāpē, lai uz šķīvja esošo sastāvdaļu garšas viena otru paspilgtinātu, nepietiks vien ar standarta olīveļļu, parastajiem miltiem un galda etiķi.

Piemēram, lētākie konservētie tomāti zem bundžas vai burciņas iepakojuma slēpj daudz ūdens. Tādējādi, to garša nav tik izteikta. Tāpēc, ja spageti mērcei nepieciešami konservētie tomāti, labāk izvēlēties tādus, kuru sastāvā norādīts procentuāli lielāks tomātu daudzums.

Skopoties nevajadzētu arī tad, ja tiek cienīti kvalitatīvi pastas ēdieni. Lētie makaroni bieži vien ir pārāk sausi un izvārot, līp kopā. Tāpēc īpašiem gadījumiem labāk izvēlēties augstas kvalitātes kviešu makaronus, kuri, lai gan ir nedaudz dārgāki, ēdienu padarīs izcilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!