Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāla šķiņķi: sagatavo šķiņķa gabalu. Sāli samaisa ar gaišo "Muscovado" sīrupu.
Ķiplokus nomizo un sakapā vai saspaida. Šķiņķi ierīvē ar sāls un cukura maisījumu, virsū klāj sasmalcinātos ķiplokus.
Ieliek piemērotā traukā un uz 10 dienām ievieto ledusskapī.
Pēc tam notīra lieko sāls maisījumu un ķiplokus. Šķiņķi sagriež plānās šķēlēs.
Marinē gurķus: noskalotus gurķus sagriež gareniski plānās šķēlēs, sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās, ķiplokus nomizo un sakapā.
Gurķus liek lielā bļodā, pievieno sīpolus, ķiplokus, dilles, pūdercukuru, sāli, etiķi, eļļu un smaržīgos piparus.
Rūpīgi samaisa un atstāj, lai vismaz vienu stundu marinējas.
Rupjmaizi sadrupina, pievieno eļļu un samaisa.
Kaņepju sviestu pirms pasniegšanas uzsilda.
Gurķus pilda porciju veidnītē un liek uz šķīvja. Apkārt kārto gaļas šķēles, rupjmaizi, mārrutkus un kaņepju sviestu.