Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta, un liek vārīties. Kad ūdens vārās, nosmel putas, pievieno garšaugus, garšvielas un sāli. Uz lēnas uguntiņas vāra gaļu apmēram 45 minūtes (gandrīz gatavu). Ļoti svarīgi gaļu nevārīt pārāk ilgi, citādi ādiņa atkritīs nost no gaļas. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni 220°C karstu.
Šķiņķi izceļ no ūdens, liek ietaukotā cepamajā pannā, nedaudz atdzesē, lai var noturēt rokās. Tikmēr nelielā katliņā samaisa ievārījumu, sinepes, apelsīnu miziņu un sulu, liek uz vidējas uguns un karsē, līdz ievārījums ir izšķīdis un savienojies ar pārējām sastāvdaļām (nevāra). Buljonu, kas palicis pāri no gaļas vārīšanas, vari izmantot zupas vārīšanai vai gaļas mērces pagatavošanai.
Ar asu nazi šķiņķa ādā veic rombveida iegriezumus. Katrā romba stūrī iesprauž krustnagliņu. Iesmērē šķiņķi ar pusi no sagatavotās apelsīnu glazūras, liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.
Pēc tam karstumu noregulē uz 150°C un turpina cept apmēram 20-30 minūtes, līdz šķiņķis gatavs, ādiņa zeltaina un kraukšķīga. Izņem šķiņķi no krāsns, uzreiz karstu apsmērē ar otru pusi no glazūras, ļauj tam atpūsties 10 minūtes. Griež gaļu šķēlēs un pasniedz.